Köpa valp hos oss

Vår förhoppning är såklart att ni hittat hit för att ni har förälskat er i rasen schapendoes, har ni inte kommit till det förälskade stadiet ännu är ni självklart fortfarande välkomna för att stilla er nyfikenhet – och vem vet, hjärtat kanske börjar klappa lite extra för de här små lurviga hundarna!

Vi hoppas att de individerna som lämnar oss kommer få en självklar plats i sina nya egna familjer. Att de ska få följa med er ut på mängder av äventyr och även själva locka med er på saker ni kanske annars inte hade gjort. Tävlingsambitioner är inte ett måste för att få möjligheten att ta sig an en alldeles egen woop woop hund, men det är såklart viktigt att låta dem få utlopp för sin energi med olika aktiviteter. Både träning och tävling inom flera olika grenar ligger oss varmt om hjärtat, självklart hjälper vi till och peppar under resans gång!

Vår målsättning är att föda upp sunda hundar i både kropp och knopp, för att kunna utvärdera vårt avelsarbete vill vi därför att valpen som flyttat in i sin nya familj röntgar både höfter och armbågar när åldern är inne. Detta är en undersökning som görs hos flera veterinärer runt om i landet tidigast när hunden fyllt 1 år. Vår förhoppning är att kunna erbjuda en kullträff där hela eller delar av kullen genomför sin röntgenundersökning och där ni som ägare får träffa andra valpköpare och er hunds syskon och får möjlighet att prata hund i största allmänhet. Nyfiken på vad det innebär med att röntga höfter och armbågar? Det finns att läsa om hos SKK och självklart svarar jag (Emma) mer än gärna på frågor, detta är en undersökning som nästan dagligen genomförs på min arbetsplats där jag jobbar som Leg. djursjukskötare.

När hunden passerat året börjar det även bli dags för mentalbeskrivning, det finns två olika beskrivningar att välja mellan – MH eller BPH. Även här har vi förhoppningen att kunna erbjuda en kullträff där hela eller delar av kullen får möjligheten att gå sin beskrivning samma dag. En mentalbeskrivning ger värdefull information till oss som uppfödare men kan också ge dig som ägare en inblick i hur hunden reagerar i olika situationer.

Vi gillar människor precis lika mycket som vi gillar hundar och vi hoppas såklart att ert valpköp hos oss är början på en härlig relation oss tvåbentingar emellan många år framöver. Vi vill finnas där och bejubla framgång, peppa när det känns motigt och göra vårt bästa för att svara på frågor som poppar upp längs vägen!